Är man misstänkt för ett brott är det viktigt att ha rätt person vid sin sida

Att vara misstänkt för ett brott är aldrig roligt, och döms man så kan det få konsekvenser under lång tid framöver. Därför är det viktigt att den advokat man anlitar är kunnig och erfaren.

Blir man dömd för ett brott kan detta också få konsekvenser för andra saker i livet. Det kan exempelvis bli svårt att få arbete då många arbetsgivare inte godtar att man har en prick i brottsregistret. I vissa fall kan det innebära att man nekas körkortstillstånd. Är man misstänkt eller ska åtalas för ett brott är det därför jätteviktigt att man tar hjälp av en skicklig och erfaren brottmålsadvokat. Advokaten ska även vara specialiserad på just den typ av brott som man är misstänkt för. Då säkerställer man att man får bästa möjliga hjälp.

När har man rätt till en offentlig försvarare?

Är man misstänkt för ett brott som kan ge minst sex månaders fängelse så har man rätt till en offentlig försvarare, och det är då staten som står för kostnaden av försvarsadvokaten. Ofta får man en försvarare utsedd åt sig av rätten men det är bättre att själv välja advokat då den som rätten utser inte nödvändigtvis är specialiserad på brottmål. Via advokatsamfundets hemsida eller genom en sökning på nätet efter till exempel brottmålsadvokat i Malmö kan man få fram namn på advokater specialiserade på brottmål. Det är viktigt att man känner förtroende för den advokat man anlitar och gör man inte det så bör man byta.

24 Jan 2021