Blogg

RSS

Hitta den bästa lösningen för familjen vid vårdnadstvist i Dalarna

27 Aug 2022

En separation kan vara en uppslitande upplevelse. Ännu mer så om det är barn involverat. Bor ni i Dalarna kan ni få hjälp vid en eventuell vårdnadstvist.

En relation är något som ständigt behöver arbetas på för att den ska hålla i längden. Olika händelser kan utsätta relationen för påfrestningar som man gemensamt behöver ta sig igenom. Detta är något som kan stärka relationen, eller beroende på vilka och hur stora påfrestningarna är, slita på den.

Oavsett hur gärna man skulle vilja fortsätta tillsammans kan man i en relation komma till den punkten då man oundvikligen måste acceptera att det inte längre fungerar, och att alla i familjen drabbas alltför negativt av situationen. Separationen är ett faktum.

Ta hjälp vid vårdnadstvist om ni inte kan komma överens

Vid en separation är det mycket att komma överens om. Dessa saker kan röra sådant som boendet, uppdelandet av gemensamma tillgångar, och inte minst vårdnaden om barnen. För att inte riskera att slita mer på familjerelationerna kan ni ta hjälp av en advokat om ni inte kan komma överens.

Vid vårdnadstvist i Dalarna finns kompetenta advokater att kontakta som hjälper er genom hela processen. På så sätt kan ni komma fram till den bästa lösningen för hela familjen. Kanske har ni redan varit i kontakt med familjerätten i kommunen, utan att lyckas komma fram till ett beslut som alla kan känna sig nöjda med. Då är nästa anhalt en advokat specialiserad på familjerätt.

Här får du hjälp med dödsbo i Stockholm under en svår tid

19 Mar 2022

I en redan svår situation kan det ibland vara oerhört jobbigt att behöva gå igenom sin avlidne anhöriges tillhörigheter. Då kan det vara skönt att få hjälp med tömning av dödsbo i Stockholm.

Att förlora en anhörig är såklart en jobbig händelse, och ju närmare man står en familjemedlem, desto större känns förlusten. Efter en sådan familjetragedi är det inte bara en tid av sorg som följer, utan tyvärr en hel del praktiskt arbete som ska utföras. En av dessa uppgifter kan vara att tömma den avlidnes bostad, ett så kallat dödsbo. Där ska man gå igenom saker och bestämma vad som ska sparas, respektive slängas. Detta kan vara en ganska jobbig sak i sig, även om det finns en överenskommelse om vad som ska sparas och ärvas. Ibland kan det vara skönt att helt enkelt bara lämna över hela processen med dödsboet till en flyttfirma som tar hand om dödsbo i Stockholm.

Hjälp hela vägen med tömning av dödsbo

När ni väljer att anlita en flyttfirma för tömning av dödsbo behöver ni inte bry er om att skaffa flyttkartonger eller annat som behövs till flytten heller. Allt sköts av företaget. Din flyttfirma tar förutom flytten även hand om saker som kanske ska slängas och ser till att dessa kan återanvändas via sitt stora nätverk av kontakter. Detta gör att färre saker hamnar på tippen och är snällare mot miljön. Därefter tar de även hand om städning av bostaden.

Juridisk hjälp med konkursansökan och rekonstruktion

12 Mar 2022

Det är inte alls ovanligt att företag måste lämna in en konkursansökan för att de inte kan betala sina skulder. I vissa fall kan man skaka liv i företaget igen genom att göra en rekonstruktion.

Det är inte alls ovanligt att företag av olika anledningar inte kan betala sina skulder och därför måste ansöka om att gå i konkurs. När ett företag går i konkurs innebär det att man tar tillvara på alla tillgångar som finns för att betala av skulderna. I vissa fall kan det innebära att man säljer fastigheter, inventarier och maskiner för att kunna betala. Det händer att man som företagare måste lämna in en konkursansökan mot en kund som inte har betalat sina skulder till företaget. I sådana fall ska man alltid ta hjälp av en kunnig jurist.

Konkursansökan ska lämnas in till tingsrätten

Det händer att företag får dålig ekonomi på grund av att någon annan, som exempelvis en delägare, agerar oansvarigt. Råkar man ut för detta eller andra liknande händelser ska man ta hjälp av en jurist eller advokat som är specialiserad på företagsekonomi, konkurser och rekonstruktioner. Med lite tur och massor av skicklighet från juristen kan man många gånger reda ut problemen genom att rekonstruera företaget och ge det en nystart. Men även då man väljer att ansöka om konkurs kan det vara bra med juridisk hjälp då det är många lagar och regler att förhålla sig till. Själva konkursansökan ska lämnas in till tingsrätten i den kommun man är skriven. Läs mer om konkursansökan på denna hemsida: konkursansökan.se

En certifierad advokatbyrå ordnar arbetstillstånd på nolltid

5 Mar 2022

Kommer du från utanför den Europeiska unionen och vill arbeta i Sverige så behöver du ett arbetstillstånd. Ett sådant ordnar en advokatbyrå som är certifierad av migrationsverket.

Som medborgare i ett land utanför EU så är det inte bara att ta sig över gränsen till Sverige och arbeta hursomhelst. Du måste se till att du får ett giltigt arbetstillstånd som gör att du kan arbeta. Detta kan ta upp till ett år om du går till vilken advokatbyrå som helst. Men om du väljer din advokatbyrå med omsorg och stöter på en advokat för arbetstillstånd som vet vad han eller hon sysslar med så kan processen vara över på tio dagar och sedan är du igång med knegandet. Det kan verka skrivet i en lättsam ton men du ska vara försäkrad om att detta inte är något man ska ta lättvindigt på. Det är ett högt pris att betala om du som företagare anställer icke EU-medborgare hursomhelst.

Grava konsekvenser för uteblivet arbetstillstånd

Om du som arbetsgivare inte är säker på att den du ska anställa har besökt en advokat för arbetstillstånd så ska du bara låta bli att anställa denne. Det kan nämligen innebära böter och i värsta fall fängelse för dig. Det är alltså i allra högsta grad din angelägenhet att dina anställda har de arbetstillstånd som krävs. Vissa yrken behöver det inte, men chansa inte utan skicka dem till en multilingvistisk advokatbyrå som kan arbetstillstånd så du inte gör något oöverlagt. Sköt detta snyggt. Chansa inte.

Kan man stämma en målare för ett dåligt jobb?

17 Feb 2022

Att stämma en målaren för att den inte utfört jobbet så som man vill ha det är en ganska extrem åtgärd. Det kan dock vara på sin plats i de fall där målaren åsamkat irreversibla skador på egendom. Vanligtvis går dock det mest att ställa tillrätta genom att föra en dialog. Om du är missnöjd med målarens arbete skall du i första hand vända dig till målaren eller målarfirman och berätta varför du inte är nöjd. På så sätt låter du målaren få en chans att göra om arbetet så att det är som du vill ha det utan att det leder till några andra påföljder eller lönebortfall för målaren. Hantverkare är generellt måna om sitt rykte och vill att deras kunder skall vara nöjda.

Konsumenttjänstlagen är vägledande

Den lagen som reglerar den här typen av förfarande kring missnöje som kan uppstå när en konsument anlitar en näringsidkare för att utföra en tjänst heter konsumenttjänstlagen. I den står det att man skall reklamera den tjänsten man inte är nöjd med så snart som möjligt och ge hantverkaren en chans att åtgärda det som blivit fel. Tjänsten skall vara fackmannamässig utför och spegla det som ni kommit överens om. Du kan till exempel inte reklamera en tjänst för att du själv valt en färg som du nu märker inte passar eller liknande.

Vänta med att betala tills du är nöjd

Du har rätt att hålla inne betalningen tills dess att målaren har gjort det som ni kommit överens om. Man kan häva avtalet om man inte kommer överens men i det fallet så måste arbetet som målaren gjort anses helt värdelöst för dig som konsument.

Det bästa är som sagt att försöka komma överens med hantverkaren. Rättsliga processer är kostsamma och kostar ofta mer än de smakar, både för dig och för hantverkare. Ni kanske kan komma överens om ett kostnadsavdrag för tjänsten och sedan anlita en annan målare som utför tjänsten på ett mer tillfredsställande sätt.

Anlita en seriös målerifirma

För att undvika den här typen av problem är det viktigt att vara noga med vilken målerifirma man väljer. Det finns många målare i Stockholm, men alla är inte seriösa. Be om referenser och kolla upp firman ordentligt innan du anlitar dem för måleriuppdrag. De flesta är skötsamma och duktiga men precis som överallt annars finns det alltid några ruttna ägg. På målarenstockholm.se kan du läsa mer om hur en seriös målerifirma arbetar.

 

Arbetsrätt - en kurs för jurister och HR

6 Feb 2022

Arbetsrätt är ett ämne som ständigt uppdateras när nya situationer uppstår. Ett enkelt sätt att hålla sig informerad om nya lagar är att gå en kurs och samtidigt byta erfarenheter med andra.

När man arbetar med människor ställs man alltid inför nya situationer och måste fatta beslut. Ibland finns det givna regler och paragrafer att hålla sig till men det kan vara svårt att veta om de fortfarande är aktuella.

På en arbetsrättskurs går man igenom nyheter och trender inom lagstiftning och praxis. Det är svårt att hinna hålla sig uppdaterad om allt genom tidskrifter och nyhetsblad. På en kurs får man texter och beslut förklarade och kommenterade. Man får också tillfälle att diskutera konsekvenser och farhågor.

Kurser i arbetsrätt håller hög kvalitet och det är välkända och etablerade arbetsrättsjurister som föreläser. Det är inte bara en kurs för jurister utan även för alla som jobbar inom HR.

På en arbetsrättskurs lär du dig nya lagar och förhållningssätt

Det kommer alltid upp nya dilemman i arbetslivet. Den senaste situationen med pandemin är ett exempel på hur man fick ta nya och helt oväntade beslut. Frågor om vaccinationstvång, hemarbete och andra regler på arbetsplatsen fick många att behöva ta ställning på ett nytt sätt.

Att få tillgång till en arbetsrättsjurists erfarenheter och kunskap är därför ett unikt tillfälle. Kurser i arbetsrätt kan hållas som en livesändning vilket gör att man som deltagare får möjligheten att gå tillbaka och tillgodogöra sig kursen digitalt efteråt. En kursdag innebär också att byta tankar med andra yrkesutövare.

Våldtäkt i Göteborg är en del av polisens vardag

15 Dec 2021

Att bli utsatt för brott är aldrig en trevlig historia. Du som blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg bör anmäla detta så fort som möjligt till polisen. Då ökar chansen att döma gärningsmannen.

För dig som blivit utsatt för våldtäkt kan det uppstå starka känslor och rädslor. Du kanske inte vågar gå till polisen och anmäla av olika anledningar. Den värsta och svåraste situationen kan vara om du känner till förövaren, eller om det till och med är någon i din släkt eller nära familj. Det kan vara extra svårt att göra en anmälan då. Det du ska veta är att det är professionella människor som tar hand om din anmälan, och att det finns advokater och jurister som kan hjälpa dig hela vägen. Från det att du gör en anmälan tills att du möter förövaren i rätten.

Efter en våldtäkt gör du rätt i att göra en anmälan eller uppsöka sjukhus

För att din anmälan ska ha extra tyngd är det viktigt att du uppsöker ett sjukhus i Göteborg där de bland annat kan styrka din berättelse med en fysisk undersökning. Det som kanske är ännu viktigare för din del är att du får stöd att hantera traumat du varit utsatt för. Det är till god hjälp för att du ska komma vidare i ditt liv utan alltför stora men av det inträffade. Du kan på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg vända dig till den avdelning som har hand om dessa ärenden. Läs mer om våldtäkt på denna sajt: våldtäktgöteborg.se

Vem ansvarar för olyckor vid takläggning?

23 Nov 2021

Vem ansvarar för olyckor vid takläggning? Vad gäller tak så handlar det om att ett fall - oavsett hur högt det är - kan innebära en svår olycka och där det till och med handlar om en livsfara. Man har som husägare ett ansvar i att se till att det finns rätt taksäkerhet och att exempelvis en sotare - eller en takskottare - ska kunna utföra ett arbete utan risk.

Just taksäkerhet är en viktig fråga för både villa- och fastighetsägare och det finns all anledning att kontakta ett företag inom detta för att se över vad som eventuellt behöver göras. Det kan även, naturligtvis, vara bra sett till den egna säkerheten: ska du upp på ditt tak så måste du kunna vistas där utan att riskera att ramla ned.

Takläggning då? Om ett nytt tak ska läggas på din villa i Stockholm och du väljer att anlita en takläggare i Stockholm: är det du som bär ansvaret om någonting skulle hända? Ja, och nej. Det finns någonting som kallas för konsumententreprenad och rent konkret så innebär detta att den firma inom takläggning du anlitar också blir straffrättsligt ansvarig i händelse av en olycka. Du anlitar en entreprenör och entreprenören blir och med detta uppdragstagare och ansvarar för arbetsmiljön och säkerheten. Det är utgångspunkten, men det finns även gråzoner.

Totalentreprenad är en fördel vid takläggning

Om du exempelvis skulle välja en delad entreprenad i samband med din takläggning i Stockholm där en takläggare från en firma arbetar samtidigt som exempelvis en snickare från en annan firma. Vem är det då som har ansvaret?

Väljer du som privatperson att SJÄLV - viktigt i sammanhanget - ringa runt till olika yrkesmän och försöka rodda ihop din takläggning så kan detta innebära att du har det straffrättsliga ansvaret om någon gör sig illa. Två - eller flera - separata aktörer och yrkesmän kan inte förväntas styra varandra och detta innebär att du som privatperson blir ansvarig för arbetsmiljö och säkerheten.

Det är viktigt att tänka på i samband med takläggning och därför är exempelvis totalentreprenad ett bättre alternativ även sett ur detta perspektiv. Genom att anlita en och samma firma för allting som rör projektet så tvår man sina händer och har inte ansvar för arbetsmiljön.

Anlita rätt takläggare i Stockholm

Man kan se ansvar ur olika synvinklar. En sådan handlar om att välja rätt takläggare i samband med att ett nytt tak ska läggas. Med detta menar vi att det finns olika varningssignaler som kan indikera att det här med säkerhet inte har högsta prioritet. Ser du en takläggare som håller extremt låga priser i jämförelse med konkurrenterna så skulle vi råda dig att avstå från att anlita denne. Varför? Jo, för att det låga priset ofta är ett tecken på att arbetsvillkoren inte är de bästa.

Tyvärr har många företag - inte bara inom takläggning - satt detta i system: man erbjuder inget kollektivavtal och man har dålig löner som kombineras med väldigt långa arbetsdagar. Säkerhet och andra viktiga frågor prioriteras bort i syfte att tjäna pengar. Det kan vara lockande att välja ett lågt pris, men frågan är till vilket pris detta sker? Välj din takläggare i Stockholm med omsorg. Du vill inte se någon skadas i samband med att ditt nya tak läggs på plats.

Mäklare Vasastan - kolla upp alternativen innan

8 Oct 2021

Mäklare Vasastan - kolla upp alternativen innan. Dags att sälja din bostad i Vasastan? Redan där har du förmodligen gjort en bra affär. Vasastan är ett av de hetaste områden som finns i Stockholm och du har i och med detta alla möjligheter i världen att göra fina pengar. Genom att välja rätt mäklare i Vasastan så kan du maximera vinsten. Här ska vi gå igenom hur du ska tänka i samband med att du gör ditt val.

Man behöver inte gå över lik för att göra en vinst i Stockholm. Att sälja en bostad i Vasastan brukar ge fina pengar även utan en massa tjuv- och rackarspel. Tyvärr ser man att många mäklare är beredda att göra vad som helst för att sälja och sälja dyrt. Det är något som i slutändan kan skapa problem för säljaren som - ovetandes - kan dras in i en tvist.

Ett exempel på detta kan handla om en riggad budgivning. I Sverige så säljs de flesta bostäder genom en budgivning. Det är en företeelse som brukar fungera på ett schysst sätt - men det är också en procedur som saknar tydliga regler och som är svår att kontrollera. Buden är inte bindande: man äger rätten att dra tillbaka ett bud på en bostad. Det är givet, men den skapar också en massa luckor.

Vad händer om den mäklare i Vasastan du anlitat har en bulvan som lägger bud på din bostad i syfte att trissa upp priset och få andra spekulanter att bjuda högre? Detta kan skapa problem för dig i framtiden då en köpare kan komma att kräva ekonomiskt upprättelse och inleda en tvist mot mäklaren och mot dig. Du har inte gjort något fel - du har litat på din mäklare i Vasastan och ändå hamnar du i denna prekära situation.

Välj rätt mäklare i Vasastan

Man ska veta att branschen genomgått ett stålbad och där många mäklare försvunnit som en följd av viss självsanering: mäklare hade under en period ett väldigt dåligt rykte och till stor del så var detta också välförtjänt. Exemplet ovan är inte gripet från luften - fusk vid budgivningar har förekommit och samma sak gäller andra saker som skett i syfte att pumpa upp priset för olika objekt.

Lejonparten av de verksamma mäklare som finns i Vasastan och i Stockholm har emellertid rent mjöl i påsen. Att det finns några ruttna ägg kvar i branschen gör dock att du som privatperson måste undersöka dina möjligheter innan du väljer en mäklare i Vasastan. Rådet är att du kollar upp vilka som finns, att du träffar så många som möjligt och diskuterar upplägg, värdering, försäljningsplan och provision samt att du även kollar med tidigare kunder.

Är mäklaren varnad av FMI?

Du kan även se hos Fastighetsmäklarinspektionen - FMI - om det finns några anmärkningar där. Är en mäklare varnad så är det en sak att ta i beaktning - är en mäklare prickad så är det allvarligare. En varning kommer av försummelse och kan handla om vanliga, enkla misstag. De flesta mäklare har någon varning så det är inget allvarligt i sak. Fråga gärna varför och hör mäklarens version. Finns det flera varningar så bör dock varningsklockor klämta lite högre. Samma sak, som sagt, om det handlar om en prickad mäklare i Vasastan.

Det finns all anledning att se över vilka mäklare som finns och att välja rätt. Genom detta så bidrar du till en schysstare bostadsmarknad i Stockholm - och slipper samtidigt risken i att dras in i en framtida tvist.

Entreprenadjuridik för hjälp med projekt

12 Feb 2021

Entreprenadjuridik används främst av hantverkare, som byggföretag. Det handlar om lagar och regler för entreprenader. Det finns tillfällen då man kan behöva hjälp av entreprenadjurist.

När man anlitar ett byggföretag får man ofta tider och offerter som ska hålla. Det finns regler gällande allt de gör. Det är lätt hänt att det blir något problem och komplikationer uppstår mellan arbetarna och de boende. Då kan man behöva hjälp av en entreprenadjurist.

Dessa är utbildade just inom detta område och vet hur lagar och regler ska följas. Därav kan de också se till att kontraktet följs korrekt. De är inte heller på någons sida utan följer endast lagen. Tveka inte att ta hjälp av en entreprenadjurist om det behövs. Håll det på ett trevligt plan för allas skull och få hjälp av juristen.

Låt det inte gå för långt

När det uppstår problem är det lätt att det går överstyr. Alla vill ha rätt i arbetet man gör och givetvis vill man inte behöva vänta längre än utlovat. En entreprenadjurist vid er sida kan hjälpa till att medla mellan er för att få det rätt. På så vis slipper ni det negativa kring problematiken samt behöver inte ta det för långt utan kan istället ta hjälp av juristen.

Det finns många bra jurister som arbetar med detta. Genom en enkel sökning på internet får ni upp alternativ. Står ni inför ett byggprojekt kan det vara bra att kolla upp det redan innan och hitta en jurist man vill anlita om det behövs.

Är man misstänkt för ett brott är det viktigt att ha rätt person vid sin sida

24 Jan 2021

Att vara misstänkt för ett brott är aldrig roligt, och döms man så kan det få konsekvenser under lång tid framöver. Därför är det viktigt att den advokat man anlitar är kunnig och erfaren.

Blir man dömd för ett brott kan detta också få konsekvenser för andra saker i livet. Det kan exempelvis bli svårt att få arbete då många arbetsgivare inte godtar att man har en prick i brottsregistret. I vissa fall kan det innebära att man nekas körkortstillstånd. Är man misstänkt eller ska åtalas för ett brott är det därför jätteviktigt att man tar hjälp av en skicklig och erfaren brottmålsadvokat. Advokaten ska även vara specialiserad på just den typ av brott som man är misstänkt för. Då säkerställer man att man får bästa möjliga hjälp.

När har man rätt till en offentlig försvarare?

Är man misstänkt för ett brott som kan ge minst sex månaders fängelse så har man rätt till en offentlig försvarare, och det är då staten som står för kostnaden av försvarsadvokaten. Ofta får man en försvarare utsedd åt sig av rätten men det är bättre att själv välja advokat då den som rätten utser inte nödvändigtvis är specialiserad på brottmål. Via advokatsamfundets hemsida eller genom en sökning på nätet efter till exempel brottmålsadvokat i Malmö kan man få fram namn på advokater specialiserade på brottmål. Det är viktigt att man känner förtroende för den advokat man anlitar och gör man inte det så bör man byta.

Besökare som vill arbeta i Sverige

27 Dec 2020

Kommer man från ett land utanför EU och vill jobba i Sverige måste man ha ett arbetstillstånd. Ansöker gör man direkt hos Migrationsverket. Låter det krångligt? Det finns det hjälp att få.

Ofta är det svårt att följa med i byråkratins svängar. Men med hjälp av ett juridiskt ombud blir processen lättare att ta sig igenom. Man börjar med att ta kontakt med ett ombud, sedan ger man information om var man vill arbeta och berättar om den kompetensen man besitter. I första skedet handlar det om att ombudet ska utvärdera om det är trovärdigt ur bland annat ekonomisk synvinkel att ansökan kommer att godkännas. Om så är fallet kan de ta sig an jobbet och hjälpa till med ansökan.

Vad krävs?

För att få arbetstillstånd i Stockholm och andra delar av Sverige krävs vissa kriterier. Det första och viktigaste är att man har ett giltigt pass. För att kunna ansöka om arbetstillstånd måste man även ha erbjudits en tjänst med kollektivavtal. Så det fungerar inte med vilket jobb som helst. Tjänsten ska kunna försörja den ansökande. Arbetsgivaren ska teckna olika försäkringar för den anställde när anställningen är fastslagen. Lönen ska vara i enlighet med de svenska lönerna. Den får alltså inte vara lägre. Förutom de grundläggande reglerna finns tilläggsregler för vissa yrkeskategorier. Det handlar om att man måste kunna uppvisa särskild kompetens för specifika tjänster. Man kan som sagt ansöka direkt via migrationsverket, men det kan vara klokt att ta hjälp för att ha större chans att lyckas.

Anlita en juridisk expert för er vårdnadstvist

23 Dec 2020

Det kan vara svårt att sköta allting kring en eventuell vårdnadstvist själva, se till att anlita en specialist på detta som kan hjälpa er. Ett juridiskt ombud finns till för att hjälpa er.

Vid en eventuell skilsmässa kan det ibland vara svårt för föräldrarna att komma överens om var barnen ska bo och hur ofta. Om man får svårigheter att komma överens med varandra vid en skilsmässa om just barnen, så gör man rätt i att kontakta en specialist inom området. Ett juridiskt ombud, en advokat, kan hjälpa er i rätt riktning och leda er genom detta. Vid stora problem med att komma överens så kan det gå så långt som till domstol. När det har gått så långt så blir det ofta jobbigt för alla inblandade.

Barnen måste alltid komma i första hand

Om det blir en vårdnadstvist och det juridiska ombudet inte kan guida parterna genom besluten så kan det till slut bli ett mål i domstol. Dit vill ingen gärna komma men i vissa fall så finns det inget annat val. Det blir jobbigt både för föräldrarna men också för de barn som är inblandade. Barn vill bara att föräldrar ska älska varandra och när det blir bråk så far ofta barnen illa, och det är det ingen som vill. Se till barnens bästa, det brukar vara det råd föräldrar får. Det är även så domstolen resonerar, det som är bäst för barnen ska tas i stor beaktning vid en domstolsförhandling. 

Hur bra koll har du?

17 Dec 2020

När man har ett företag är det en massa regler och lagar som måste följas. Dessa ska följas noggrant. I vissa fall kan man annars bli bötfälld. Tar du hjälp av en expert blir det rätt direkt.

De flesta vet redan hur svårt det juridiska kan vara. Vi har en hel bok med lager och regler som ska följas. De flesta privatpersoner har koll på reglerna man ska följa. Men vad gäller för företagare? Det finns massor av regler som ska följas som företagare. Man ska betala skatt, moms, deklarering, lön, mm, och allt måste gå rätt till. Avtal ska skrivas och kanske behöver man ta besultet att avskeda någon. Listan kan göras lång.

Ta hjälp av en affärsjurist

För att hålla koll på allt inom kontrakt, avtalsrätt, skatterätt och associationsrätt kan det vara bra att ta hjälp av en affärsjurist. Dessa finner man lättast när man söker efter dem på internet. Deras arbete är väldigt brett och även privatpersoner kan behöva hjälp av en affärsjurist då begreppet även innefattar t.ex. familjerätten, mm. De flesta affärsjurister är egna företagare eller arbetar inom större byråer. Känner du dig osäker kan du kontakta en för att sedan få hjälp och bli skickad rätt. Det är komplicerat med affärsrätt och utbildningen är lång. Det krävs alltså stora kunskaper för att hantera det. Detta är något man lär sig, men inte över en dag. För att få rätt hjälp kan man behöva anlita en affärsjurist. Vad behöver du hjälp med?

Områden som behandlar skulder

8 Dec 2020

Skulder är oftast monetära, det vill säga att det är en person som är skyldig en annan person pengar. Men vad händer om den skyldiga personen, eller företaget, inte vill eller kan betala?

Att vara skyldig någon något kan vara ett ganska brett fält. Det kan vara att man är skyldig någon ett tack eller att man borde göra en gentjänst. Men det kan även vara att man är skyldig någon en sak, en utförd tjänst eller en summa pengar. Om man beställer en vara på internet så kan fakturan komma långt efter det att man har mottagit varan. Då har man en skuld. Det kan även vara att man har lånat pengar och därmed har en skyldighet att betala tillbaka lånet. Men skulder kan även uppstå om man exempelvis har lovat att bygga ett hus med ett slutdatum och det datumet överskrids.

Formulera och skapa avtal

Inom området skulder, eller fordringar som det också kan kallas, hanteras ärenden olika. När det gäller banklån så är det långa och noggranna avtal som skrivs mellan långivaren och låntagaren. Men är det andra fall av blivande fordringar, eller möjliga fordringar, så kan det vara mer bristfälliga avtal som skrivs. Även om det kan slå hårt mot fordringsägaren om skulden inte regleras. Därför finns det ett helt juridiskt område inom fordringar som reglerar hur avtal ska skrivas, men även vilka rättigheter och skyldigheter man har som fordringsägare samt motpart. Det vill säga den som fordringen är på eller kan hamna på vid senare tillfälle. Läs mer om fordringsrätt på denna hemsida: https://www.fordringsrättgöteborg.se

← Äldre inlägg