En certifierad advokatbyrå ordnar arbetstillstånd på nolltid

Kommer du från utanför den Europeiska unionen och vill arbeta i Sverige så behöver du ett arbetstillstånd. Ett sådant ordnar en advokatbyrå som är certifierad av migrationsverket.

Som medborgare i ett land utanför EU så är det inte bara att ta sig över gränsen till Sverige och arbeta hursomhelst. Du måste se till att du får ett giltigt arbetstillstånd som gör att du kan arbeta. Detta kan ta upp till ett år om du går till vilken advokatbyrå som helst. Men om du väljer din advokatbyrå med omsorg och stöter på en advokat för arbetstillstånd som vet vad han eller hon sysslar med så kan processen vara över på tio dagar och sedan är du igång med knegandet. Det kan verka skrivet i en lättsam ton men du ska vara försäkrad om att detta inte är något man ska ta lättvindigt på. Det är ett högt pris att betala om du som företagare anställer icke EU-medborgare hursomhelst.

Grava konsekvenser för uteblivet arbetstillstånd

Om du som arbetsgivare inte är säker på att den du ska anställa har besökt en advokat för arbetstillstånd så ska du bara låta bli att anställa denne. Det kan nämligen innebära böter och i värsta fall fängelse för dig. Det är alltså i allra högsta grad din angelägenhet att dina anställda har de arbetstillstånd som krävs. Vissa yrken behöver det inte, men chansa inte utan skicka dem till en multilingvistisk advokatbyrå som kan arbetstillstånd så du inte gör något oöverlagt. Sköt detta snyggt. Chansa inte.

5 Mar 2022