Våldtäkt i Göteborg är en del av polisens vardag

Att bli utsatt för brott är aldrig en trevlig historia. Du som blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg bör anmäla detta så fort som möjligt till polisen. Då ökar chansen att döma gärningsmannen.

För dig som blivit utsatt för våldtäkt kan det uppstå starka känslor och rädslor. Du kanske inte vågar gå till polisen och anmäla av olika anledningar. Den värsta och svåraste situationen kan vara om du känner till förövaren, eller om det till och med är någon i din släkt eller nära familj. Det kan vara extra svårt att göra en anmälan då. Det du ska veta är att det är professionella människor som tar hand om din anmälan, och att det finns advokater och jurister som kan hjälpa dig hela vägen. Från det att du gör en anmälan tills att du möter förövaren i rätten.

Efter en våldtäkt gör du rätt i att göra en anmälan eller uppsöka sjukhus

För att din anmälan ska ha extra tyngd är det viktigt att du uppsöker ett sjukhus i Göteborg där de bland annat kan styrka din berättelse med en fysisk undersökning. Det som kanske är ännu viktigare för din del är att du får stöd att hantera traumat du varit utsatt för. Det är till god hjälp för att du ska komma vidare i ditt liv utan alltför stora men av det inträffade. Du kan på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg vända dig till den avdelning som har hand om dessa ärenden. Läs mer om våldtäkt på denna sajt: våldtäktgöteborg.se

15 Dec 2021